BEN-PASSIEF WOONERF Reeds 30% VERKOCHT

NOORDVESTEN DIKSMUIDE

WOONERF NOORDVESTEN

Duurzaam inbreidingsproject

Op de site van de Technische Diensten van Diksmuide aan de Kleine Dijk bouwen we een BEN-Passief Woonerf met 13 appartementen en 4 woningen, die alle voorzien zijn van een ruime tuin of terras. Het project bevindt zich pal in het centrum, naast het geklasseerde Begijnhof, op 300m van de Grote Markt, maar ook vlakbij de polders. De scherpe prijs-kwaliteit-verhouding bewijst dat een zowel architecturaal als energetisch vooruitstrevend ontwerp helemaal niet te duur hoeft te zijn.

Meer info of een AFSPRAAK ?

Bel Marc vanderlinden  0495 249 168 Mail: marc@mvgbouw.be

ENERGIE

BEN-PASSIEF

De appartementen en woningen halen allemaal een E-peil van ten hoogste 30, de energie-norm die slechts vanaf 2021 verplicht wordt. Dankzij een compact ontwerp, een dikke isolatieschil en de combinatie van luchtdichtheid met balansventilatie beantwoordt het project ook aan de zeer strenge Passiefhuis-norm.

Duurzaam

Duurzame materialen

Het gebruik van beton wordt zoveel mogelijk vermeden. De gebouwen worden opgetrokken uit massief kruislagenhout (CLT), een uiterst stabiel en stevig materiaal, met een minimale milieu-impact.

De voorziene materiaalkeuzes worden getoetst aan de levenscyclusanalyse-databank van het NIBE-instituut.

Wooneenheden

Mooie balans van woningen en appartementen

Het woonerf is opgebouwd rondom een centraal pleintje met doorsteek (voor voetgangers en fietsers) tussen de Kleine Dijk en de Beerst Blote polder. Daarrond worden 4 woningen en 13 appartementen gebouwd, in een gezonde mix van wooneenheden met 1, 2 en 3 slaapkamers, alle voorzien van een ruime tuin of terras.

Ligging

Pal in het centrum, met zicht op de polders